Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Alles Over De Peugeot 1.2 Vti Distributieriem: Een Diepgaande Gids

Alles Over De Peugeot 1.2 Vti Distributieriem: Een Diepgaande Gids

Part 2 of 2 - 2012 PSA Peugeot 208 1.2 VTi Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗

Alles Over De Peugeot 1.2 Vti Distributieriem: Een Diepgaande Gids

Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗

Keywords searched by users: peugeot 1.2 vti timing belt peugeot 208 1.2 vti timing belt interval, peugeot 208 timing belt replacement intervals, peugeot 208 timing belt replacement cost, peugeot timing belt replacement cost, 1.2 puretech timing belt interval, peugeot 308 1.2 timing belt replacement intervals, peugeot 208 1.0 timing belt replacement, peugeot 208 timing belt or chain

Peugeot 1.2 VTi Timingriem: Alles Wat Je Moet Weten

Peugeot staat bekend om zijn betrouwbare en efficiënte motoren, en de 1.2 VTi-motor is geen uitzondering. Een cruciaal onderdeel van de Peugeot 1.2 VTi-motor is de timingriem, ook wel distributieriem genoemd. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de Peugeot 1.2 VTi-timingriem is, waarom het van vitaal belang is, en hoe je het moet inspecteren en vervangen. We zullen ook belangrijke punten na vervanging bespreken en enkele adviezen en aanbevelingen voor onderhoud delen.

Wat is een Peugeot 1.2 VTi-timingriem?

De Peugeot 1.2 VTi-timingriem is een cruciaal onderdeel van de motor dat ervoor zorgt dat de verschillende componenten van de motor, zoals de nokkenas en krukas, perfect gesynchroniseerd zijn. Het is een getande riem die ervoor zorgt dat de kleppen in de motor op het juiste moment openen en sluiten. Dit zorgt niet alleen voor een soepele werking van de motor, maar voorkomt ook schade aan de interne componenten door botsingen.

Het Belang van de Timingriem

De timingriem speelt een essentiële rol in het goed functioneren van de motor. Als de timingriem faalt of breekt, kan dit ernstige schade aan de motor veroorzaken. De kleppen kunnen tegen de zuigers slaan, wat leidt tot dure reparaties. Daarom is het begrijpen van het belang van de timingriem cruciaal voor elke eigenaar van een Peugeot 1.2 VTi.

Timingriemvervangingsschema

Om ervoor te zorgen dat de timingriem optimaal blijft functioneren, is het noodzakelijk om deze op regelmatige basis te vervangen. Het vervangingsschema varieert per automodel en type motor. Voor de Peugeot 1.2 VTi wordt over het algemeen aanbevolen om de timingriem elke 120.000 kilometer of om de 7 jaar te vervangen, afhankelijk van welke situatie het eerst plaatsvindt.

Inspectie van de Timingriem

Het is ook van groot belang om regelmatig de staat van de timingriem te inspecteren. Barstjes, slijtage of andere beschadigingen zijn tekenen dat de riem aan vervanging toe is. Als je ongewone geluiden hoort die uit de motor komen, is het raadzaam om de timingriem onmiddellijk te laten controleren.

Stappen voor het Vervangen van de Timingriem

Stap 1: Zorg voor de juiste gereedschappen en materialen

Voordat je begint met het vervangen van de timingriem, zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Dit omvat een momentsleutel, nokkenasslot, krukasblokkeergereedschap, nieuwe timingriem en waterpomp (indien nodig), en een reparatiehandleiding voor je specifieke Peugeot-model.

Stap 2: Verwijder de oude timingriem

Begin met het verwijderen van de onderdelen die de toegang tot de timingriem belemmeren, zoals de distributiebeschermkap. Zodra je toegang hebt, verwijder de oude timingriem voorzichtig en let op de riemspanning.

Stap 3: Controleer andere componenten

Terwijl de timingriem is verwijderd, is het verstandig om andere gerelateerde componenten, zoals de waterpomp, te controleren. Als deze versleten zijn, is het raadzaam om ze ook te vervangen.

Stap 4: Plaats de nieuwe timingriem

Plaats de nieuwe timingriem volgens de specificaties van de fabrikant en zorg ervoor dat deze strak gespannen is. Volg nauwkeurig de instructies in de reparatiehandleiding.

Stap 5: Controleer de timing

Zodra de nieuwe timingriem is geplaatst, controleer je de timing van de motor om er zeker van te zijn dat alles correct is uitgelijnd. Gebruik hiervoor het nokkenasslot en krukasblokkeergereedschap.

Stap 6: Monteer alles terug

Monteer alle verwijderde onderdelen terug, zoals de distributiebeschermkap. Zorg ervoor dat alles stevig is bevestigd.

Benodigde Gereedschappen en Materialen

 • Momentsleutel
 • Nokkenasslot
 • Krukasblokkeergereedschap
 • Nieuwe timingriem
 • Waterpomp (indien nodig)
 • Reparatiehandleiding voor je specifieke Peugeot-model

Veiligheidsmaatregelen voor het Vervangen

 • Zorg ervoor dat de motor is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van de timingriem.
 • Ontkoppel de accu om elektrische schokken te voorkomen.
 • Gebruik de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en een veiligheidsbril.
 • Volg strikt de veiligheidsinstructies in de reparatiehandleiding.

Belangrijke Punten na Vervanging

Na het succesvol vervangen van de timingriem zijn er enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Laat de motor stationair draaien en luister naar ongewone geluiden.
 • Controleer op eventuele lekkages rond de timingriem en andere gerelateerde componenten.
 • Houd de motortemperatuur in de gaten om oververhitting te voorkomen.

Advies en Aanbevelingen voor Onderhoud

Om de levensduur van de timingriem te verlengen en de optimale prestaties van je Peugeot 1.2 VTi te behouden, volg deze adviezen en aanbevelingen:

 1. Regelmatige Inspectie: Voer regelmatig visuele inspecties uit op de timingriem en andere distributieonderdelen. Als je tekenen van slijtage opmerkt, laat het dan onmiddellijk nakijken.

 2. Vervang Waterpomp: Als je de timingriem vervangt, overweeg dan ook de waterpomp te vervangen. Dit kan gelijktijdig worden gedaan en voorkomt toekomstige problemen.

 3. Volg het Onderhoudsschema: Raadpleeg het onderhoudsschema in de handleiding van je Peugeot en volg de aanbevolen vervangingsintervallen voor de timingriem en andere onderdelen.

 4. Professioneel Onderhoud: Als je niet bekend bent met autotechniek, laat het vervangen van de timingriem over aan een professionele monteur. Dit garandeert een correcte installatie en voorkomt mogelijke schade.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

Wat is het interval voor het vervangen van de timingriem van de Peugeot 208 1.2 VTi?

Voor de Peugeot 208 1.2 VTi wordt aanbevolen om de timingriem elke 120.000 kilometer of om de 7 jaar te vervangen, afhankelijk van welke situatie het eerst plaatsvindt.

Wat zijn de vervangingsintervallen voor de timingriem van de Peugeot 208?

Over het algemeen wordt geadviseerd om de timingriem van de Peugeot 208 elke 120.000 kilometer of om de 7 jaar te vervangen.

Wat is de kostprijs voor het vervangen van de timingriem van de Peugeot 208?

De kosten voor het vervangen van de timingriem kunnen variëren, afhankelijk van de regio en het servicestation. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende garages voor de meest nauwkeurige prijsinformatie.

Hoe vaak moet de timingriem van de Peugeot 1.2 PureTech worden vervangen?

De Peugeot 1.2 PureTech wordt aanbevolen om de timingriem elke 120.000 kilometer of om de 7 jaar te vervangen, afhankelijk van welke situatie het eerst plaatsvindt.

Welke zijn de vervangingsintervallen voor de timingriem van de Peugeot 308 1.2?

Voor de Peugeot 308 1.2 wordt aanbevolen om de timingriem elke 120.000 kilometer of om de 7 jaar te vervangen, afhankelijk van welke situatie het eerst plaatsvindt.

Is de timingriem van de Peugeot 208 1.0 een riem of een ketting?

De Peugeot 208 1.0 gebruikt een distributieriem (timingriem) in plaats van een distributieketting.

Dit diepgaande overzicht van de Peugeot 1.2 VTi-timingriem biedt een waardevolle gids voor eigenaren die hun voertuig in topconditie willen houden. Het tijdig vervangen en onderhouden van de timingriem kan dure reparaties voorkomen en de levensduur van de motor verlengen. Volg de hierboven vermelde stappen en aanbevelingen om een soepele werking van je Peugeot 1.2 VTi te garanderen.

Categories: Aggregeren 28 Peugeot 1.2 Vti Timing Belt

Part 2 of 2 - 2012 PSA Peugeot 208 1.2 VTi Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗
Part 2 of 2 – 2012 PSA Peugeot 208 1.2 VTi Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗

Peugeot 208 1.2 Vti Timing Belt Interval

Peugeot 208 1.2 VTi Distributieriem Interval – Een Diepgaande Gids

Introductie:

De Peugeot 208 1.2 VTi is een betrouwbare en populaire auto die bekend staat om zijn efficiënte prestaties. Een cruciaal onderdeel van het onderhoud van deze auto is het tijdig vervangen van de distributieriem. In deze diepgaande gids gaan we in op het distributierieminterval voor de Peugeot 208 1.2 VTi, waarom het belangrijk is en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw auto soepel blijft draaien.

Waarom is het Peugeot 208 1.2 VTi Distributieriem Interval Belangrijk?

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor van je Peugeot 208 1.2 VTi. Het is verantwoordelijk voor het synchroniseren van de bewegingen van de krukas en nokkenas, waardoor de kleppen en zuigers in de motor op het juiste moment bewegen. Als de distributieriem versleten is of breekt, kan dit ernstige schade aan de motor veroorzaken, wat resulteert in dure reparaties.

Om dergelijke problemen te voorkomen, is het van vitaal belang om op de hoogte te zijn van het aanbevolen distributierieminterval voor jouw Peugeot 208 1.2 VTi.

Peugeot 208 1.2 VTi Distributieriem Interval:

Volgens de informatie van deskundigen en de technische specificaties van Peugeot wordt aanbevolen om de distributieriem van de Peugeot 208 1.2 VTi te vervangen op ongeveer 100.000 kilometer of elke 5 jaar, afhankelijk van welk eerst komt. Dit is echter een algemene richtlijn en het is altijd raadzaam om de handleiding van jouw specifieke voertuig te raadplegen, omdat er variaties kunnen zijn tussen verschillende modellen en productiejaren.

Het is belangrijk op te merken dat het negeren van het aanbevolen interval ernstige gevolgen kan hebben voor de prestaties van de auto. Een gebroken distributieriem kan niet alleen leiden tot stilstaan langs de weg, maar het kan ook leiden tot kostbare motorschade.

Hoe kan je het Peugeot 208 1.2 VTi Distributieriem Interval volgen?

Het volgen van het distributierieminterval van je Peugeot 208 1.2 VTi is van vitaal belang voor de duurzaamheid van je voertuig. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Raadpleeg de Handleiding:
  Bekijk de handleiding van jouw Peugeot 208 1.2 VTi voor specifieke informatie over het distributierieminterval en andere onderhoudsrichtlijnen.

 2. Houd Kilometerstand bij:
  Volg de kilometerstand van jouw voertuig en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van het aanbevolen interval. Plan het vervangen van de distributieriem dienovereenkomstig.

 3. Inspecteer Visueel:
  Regelmatige visuele inspectie van de distributieriem kan tekenen van slijtage onthullen. Als je barsten, scheuren of andere tekenen van beschadiging opmerkt, moet de distributieriem mogelijk eerder worden vervangen.

 4. Professioneel Advies:
  Raadpleeg een professionele monteur of de dealer van Peugeot voor deskundig advies. Zij kunnen een grondige inspectie uitvoeren en aanbevelingen doen op basis van de staat van de distributieriem.

FAQ (Veelgestelde Vragen):

1. Wat gebeurt er als ik het distributierieminterval van mijn Peugeot 208 1.2 VTi negeer?
Het negeren van het distributierieminterval kan leiden tot breuk van de riem, wat op zijn beurt ernstige motorschade kan veroorzaken. Dit kan resulteren in dure reparaties en het stilstaan van het voertuig.

2. Hoeveel kost het vervangen van de distributieriem voor de Peugeot 208 1.2 VTi?
De kosten voor het vervangen van de distributieriem kunnen variëren, afhankelijk van de locatie, de monteur en de kwaliteit van de onderdelen. Het is raadzaam om offertes te vergelijken en een betrouwbare monteur te kiezen.

3. Is het mogelijk de distributieriem zelf te vervangen?
Het vervangen van de distributieriem is een complexe taak die specifieke kennis en gereedschap vereist. Het wordt sterk aanbevolen om deze taak over te laten aan ervaren monteurs om mogelijke fouten en schade te voorkomen.

Conclusie:

Het Peugeot 208 1.2 VTi distributierieminterval is een cruciaal aspect van het onderhoud van deze auto. Door het aanbevolen interval te volgen en regelmatig inspecties uit te voeren, kun je de levensduur van je voertuig verlengen en onnodige reparatiekosten vermijden. Neem de tijd om de handleiding van jouw specifieke model te raadplegen en zoek professioneel advies wanneer nodig.

Referenties:

Peugeot 208 Timing Belt Replacement Cost

Peugeot 208 Distributieriem Vervangen Kosten: Een Diepgaande Gids

De distributieriem van een auto is een cruciaal onderdeel dat de synchronisatie tussen de draaiende delen van de motor regelt. Voor Peugeot 208-eigenaren is het begrijpen van de distributieriemvervangingskosten essentieel om onverwachte uitgaven en mogelijke schade aan de motor te voorkomen. In deze diepgaande gids bespreken we gedetailleerd de kosten voor het vervangen van de distributieriem van de Peugeot 208, waarbij we specifieke concepten en principes helder en uitgebreid uitleggen.

Distributieriem Vervangen bij de Peugeot 208

De Peugeot 208 is een populaire compacte auto die bekend staat om zijn efficiënte prestaties. Net als veel andere voertuigen heeft de Peugeot 208 een distributieriem die na verloop van tijd slijt en vervangen moet worden om mogelijke schade aan de motor te voorkomen. Het vervangen van de distributieriem is een essentieel onderdeel van het reguliere onderhoud van de auto.

Kosten van Distributieriem Vervangen

Factoren die de Kosten Beïnvloeden

Verschillende factoren beïnvloeden de kosten van het vervangen van de distributieriem bij een Peugeot 208. Enkele van de belangrijkste factoren zijn:

 1. Autodealer vs. Onafhankelijke Werkplaats: De kosten variëren tussen autodealers en onafhankelijke garages. Autodealers hanteren soms hogere tarieven, maar ze gebruiken vaak originele fabrieksonderdelen.

 2. Arbeidskosten: De arbeidskosten voor het vervangen van de distributieriem verschillen per locatie en garage. Stedelijke gebieden hebben over het algemeen hogere arbeidskosten dan landelijke gebieden.

 3. Type Distributieriem: De kosten kunnen variëren op basis van het type distributieriem dat wordt gebruikt. Originele uitrusting (OE) riemen kunnen duurder zijn dan after-market riemen.

 4. Aanvullende Vervangingen: Soms moeten andere onderdelen, zoals spanners en waterpompen, ook worden vervangen tijdens het proces, wat de kosten kan verhogen.

Kostenraming

Gemiddeld kunnen de kosten voor het vervangen van de distributieriem voor een Peugeot 208 variëren tussen €300 en €600, inclusief arbeid en onderdelen. Deze schatting is gebaseerd op verschillende factoren en kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Diepgaande Uitleg van het Vervangingsproces

Om een beter begrip te krijgen van de kosten, is het belangrijk om het distributieriemvervangingsproces in detail te begrijpen.

 1. Inspectie: Voordat de distributieriem wordt vervangen, voert de monteur een grondige inspectie uit om de algehele conditie van het systeem te beoordelen.

 2. Demontage: De oude distributieriem wordt verwijderd, samen met eventuele bijbehorende onderdelen die ook aan vervanging toe zijn.

 3. Vervanging: De nieuwe distributieriem wordt geïnstalleerd volgens de specificaties van de fabrikant.

 4. Afstelling: Na installatie wordt de distributieriem zorgvuldig afgesteld om ervoor te zorgen dat alle motoronderdelen correct gesynchroniseerd zijn.

 5. Testen: Een grondige test wordt uitgevoerd om te verifiëren dat de distributieriem correct functioneert en dat er geen problemen zijn.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe vaak moet de distributieriem worden vervangen bij de Peugeot 208?

Het wordt aanbevolen om de distributieriem elke 80.000 tot 120.000 kilometer of om de 5 tot 7 jaar te vervangen, afhankelijk van de rijomstandigheden en het specifieke model van de Peugeot 208.

2. Wat gebeurt er als de distributieriem breekt?

Als de distributieriem breekt, kan dit leiden tot ernstige motorschade omdat de synchronisatie tussen de draaiende delen verloren gaat. Dit kan resulteren in dure reparaties.

3. Moet ik de distributieriem laten vervangen bij de dealer of een onafhankelijke garage?

Beide opties zijn geldig. Autodealers kunnen originele onderdelen gebruiken, maar onafhankelijke garages kunnen soms lagere tarieven hanteren.

Conclusie

Het vervangen van de distributieriem van een Peugeot 208 is een essentieel onderdeel van het onderhoud van de auto. Door de kosten en het proces goed te begrijpen, kunnen eigenaren van de Peugeot 208 proactief handelen en potentiële problemen voorkomen. Zorg ervoor dat u regelmatig onderhoud uitvoert en volg de aanbevelingen van de fabrikant op om de levensduur van uw voertuig te verlengen.

Details 17 peugeot 1.2 vti timing belt

Part 2 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Psa 1.2 Puretech Engine Cambelt Change. How To Change Your Wet Timing Belt Step-By-Step. - Youtube
Psa 1.2 Puretech Engine Cambelt Change. How To Change Your Wet Timing Belt Step-By-Step. – Youtube
Part 1 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 1 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Peugeot 208 Timing Belt Replacement | English Subs - Youtube
Peugeot 208 Timing Belt Replacement | English Subs – Youtube
Part 2 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Tutorial: How To Replace The Timing Belt On The 1.2L Puretech Engine - Youtube
Tutorial: How To Replace The Timing Belt On The 1.2L Puretech Engine – Youtube
Part 2 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
5Pcs Engine Timing Belt Camshaft Locking Tool Citroen C3 Peugeot 208 1.0/1.2 Vti | Ebay
5Pcs Engine Timing Belt Camshaft Locking Tool Citroen C3 Peugeot 208 1.0/1.2 Vti | Ebay
Puretech 1.2 Timing Belt Crumbled | Peugeot Forums
Puretech 1.2 Timing Belt Crumbled | Peugeot Forums
Tutorial: How To Replace The Timing Belt On The 1.2L Puretech Engine - Youtube
Tutorial: How To Replace The Timing Belt On The 1.2L Puretech Engine – Youtube
Part 2 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
For Peugeot 208 Cr 1.2 Vti 68 / Puretech 68 Genuine Gates Timing Cam Belt | Ebay
For Peugeot 208 Cr 1.2 Vti 68 / Puretech 68 Genuine Gates Timing Cam Belt | Ebay
Part 1 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 1 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Wet Timing Belt 1.2 Puretech | Peugeot, Citroen | Timing Belt Dissolves | V22-0887 - Youtube
Wet Timing Belt 1.2 Puretech | Peugeot, Citroen | Timing Belt Dissolves | V22-0887 – Youtube
Engine Timing Tool Kit Car Engine Timing Tool Set Engine Timing Tool Set For Petrol Citroen C3 Peugeot 208 308 2008 Suv Psa 1.0 1.2 Vti | Lazada
Engine Timing Tool Kit Car Engine Timing Tool Set Engine Timing Tool Set For Petrol Citroen C3 Peugeot 208 308 2008 Suv Psa 1.0 1.2 Vti | Lazada
Peugeot 2008 1.2 Puretech Timing Belt Replacement Part 1 - Youtube
Peugeot 2008 1.2 Puretech Timing Belt Replacement Part 1 – Youtube
Engine Timing Locking Tool Kit For Petrol Citroen C3 Peugeot 208 2008 1.0 1.2 £23.99 - Picclick Uk
Engine Timing Locking Tool Kit For Petrol Citroen C3 Peugeot 208 2008 1.0 1.2 £23.99 – Picclick Uk
Part 2 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 2 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Oe Timing Belt Kit Citroen Ds Peugeot Vauxhall 1.0 1.2 Eb2 1623231680 £103.90 - Picclick Uk
Oe Timing Belt Kit Citroen Ds Peugeot Vauxhall 1.0 1.2 Eb2 1623231680 £103.90 – Picclick Uk
Part 1 Of 2 - 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement - 108 308 2008 3008 🚗 - Youtube
Part 1 Of 2 – 2012 Psa Peugeot 208 1.2 Vti Puretech Timing Belt Replacement – 108 308 2008 3008 🚗 – Youtube
Oe Timing Belt Kit Citroen Ds Peugeot Vauxhall 1.0 1.2 Eb2 1623231680 £103.90 - Picclick Uk
Oe Timing Belt Kit Citroen Ds Peugeot Vauxhall 1.0 1.2 Eb2 1623231680 £103.90 – Picclick Uk
Peugeot 2008 1.2 Puretech Timing Belt Replacement Part 1 - Youtube
Peugeot 2008 1.2 Puretech Timing Belt Replacement Part 1 – Youtube

See more here: donghokiddy.com

Learn more about the topic peugeot 1.2 vti timing belt.

See more: https://donghokiddy.com/category/adverteren blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *